Ons doel is om deze zomer het maximum aantal kilometers te rijden van elke etappe van de Tour. Goedele fietst met haar team elke dag exact hetzelfde parcours als de prof-mannen de dag erna fietsen. Ondanks de grondige voorbereiding is dit extreem uitdagend, en best spannend: Goedele fietst ongeveer half zo snel als de profs, dus we verwachten 21 dagen van +- 9u op de fiets. Misschien moeten we ritten inkorten om het medisch verantwoord te houden, of omdat de weersomstandigheden te zwaar zijn. Het grote doel is om elke dag te fietsen en op zaterdag 22 juli in Parijs aan te komen! De atleet in Goedele droomt natuurlijk van de volledige 3.404 km. Benieuwd waar we geraken! Ontdek hier het rittenschema dat Goedele aflegt.
Lees hier meerZe was geen wielrenster. Ze werd er een door toeval. Toen ze 30 was, kreeg ze de diagnose oestrogeengevoelige borstkanker. Na twee zware behandeljaren, kon ze deelnemen aan een lotgenotenproject: samen vanaf nul leren (koers)fietsen en trainen voor de Ronde van Vlaanderen. Vijf maanden later reed ze die Ronde (235km) en een jaar later reed ze solo de 1000km tegen kanker, op 4 dagen tijd. Sport als gezondheidsmiddel werd haar levensverhaal: voor haar eigen gezondheid, door anderen te coachen, een nieuwe carrière, meewerken aan het verbeteren van de gezondheidszorg voor toekomstige patiënten en de boodschap delen: een sportieve levensstijl is de best mogelijke investering in je gezondheid.
Lees hier meerDit project is onmogelijk zonder een sterk team rond Goedele. Jef Beneens en Toon Hannes zijn de sterke pijlers achter het project, daarnaast staat een heel team van fietsers en verzorgers klaar: straffe vrijwilligers die ervoor zorgen dat Goedele onder optimale omstandigheden kan fietsen! Tijdens de voorbereiding wordt Goedele ondersteund door topprofessionals uit het Belgische wielrennen, en een minstens even indrukwekkend medisch team.
Lees hier meerTijdens de Tour verzorgen 11 studenten van de PXL Hogeschool Hasselt, samen met studiecoördinator Steven Hulsmans, de socials en marketing van het Queen Stage project. Een win-win-win, want zo kan de rest van het team focussen op de sportieve prestatie en omkadering, doen zij praktische werkervaring op en kan het grote publiek vanop de eerste rij het hele avontuur mee beleven!